Bevrijdingsdag

Op 5 mei hangen in Nederland de vlaggen van zonsopgang tot zonsondergang in
top. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

In 2022 is het jaarthema van het Nationaal Comité 4 & 5 mei:

Vrijheid in verbondenheid

In het voorjaar van 2020 was de hoopvolle verwachting dat de coronacrisis ons nadertot elkaar zou brengen, maar dat blijkt bijna twee jaar later maar deels waar. De pandemie
heeft ook juist maatschappelijke problemen en tegenstellingen aan de oppervlakte gebracht en getoond dat onze vrijheden soms haaks op elkaar lijken te staan.
Persoonlijke zeggenschap en het collectieve belang lijken niet altijd verenigbaar.

De komende tijd kunnen we elkaar hopelijk weer meer ontmoeten. Maar het feit dat we
weer bijeen mogen komen betekent niet automatisch dat we ons ook verbonden voelen. Wat zijn de spanningen die hierdoor worden opgeroepen en hoe gaan we daarmee om?

Meer informatie op: www.4en5mei.nl

8.00 uur: Feestelijk klok luiden
De klokken luiden vandaag om aan te geven dat Voorhout 77 jaar geleden is bevrijd, én om u op te roepen vandaag de nationale vlag buiten te hangen.

Eens in de vijf jaar vieren we de Bevrijdingsfeesten groots in Voorhout. Behalve het luiden van de klokken zijn er vandaag geen andere activiteiten georganiseerd door de Oranje Vereniging Voorhout.