Kindercorso/ bloemencorso

Tijdschema doorkomst 76e Bloemencorso van de Bollenstreek:
10.51 uur Leidsevaart – KTS

10.55 uur Nagelbrug – rotonde
11.03 uur Herenstraat – tribune
11.08 uur Spoorwegovergang – tribune
11.52 uur Rotonde Rijksstraatweg – richting Sassenheim
13.00 uur: Prijsuitreiking Kindercorso – Cheers


Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen van Noordwijk naar Haarlem. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

Dit jaar heeft het corso geen speciaal thema.

Vrijdag 21 april 15:30 uur: Afhalen bloemenpakket voor kindercorso
Locatie: Grasveld bij NS-station

Op het NS terrein worden zoals ieder jaar de bloemen uitgedeeld voor het kindercorso. Dit gebeurt in samenwerking met de Voorhoutse kwekers en de Oranjevereniging Voorhout. De kwekers leveren alleen bloemen aan van het veld, te weten: tulpen, narcissen en hyacinten. Iedereen die bloemen komt ophalen zal zijn of haar telefoonnummer moeten opgeven. Na opgave zal een nummer worden toegekend dat gebruikt moet worden tijdens het kindercorso.

Wij bedanken de volgende sponsors voor de gegeven bloemen:
● Cok en Kay van Steijn
● Wil Boogaards
● Charles v.d. Vlugt
● Hedwig Damen
● Firma H.J. v.d. Slot
● Firma H.A. Zonneveld

De vlag- en bloemversiering langs de corsoroute in Voorhout is een initiatief van de Oranje Vereniging Voorhout. Deze bloemversiering wordt u aangeboden door Bloemenbedrijf H.J. van der Slot & Zn., Rijnsburgerweg 44A, Voorhout.

76e Bloemencorso van de Bollenstreek

Het is een feestdag! Wij vragen dan ook om zo veel mogelijk de vlag uit te steken vandaag, dan ziet Voorhout er nog mooier uit! De organisatie is zoals altijd in de vertrouwde handen van de Oranje Vereniging Voorhout. De Herenstraat is van 10.00 uur – 13.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

9.45 uur: De Corsotribune 
Deze is belangeloos beschikbaar gesteld door de Oranje Vereniging Voorhout om ouderen en mensen die minder goed ter been zijn, genodigden, etc. een gratis zitplaats te kunnen bieden om het corso te bewonderen. Reserveren is helaas niet mogelijk. Met dank aan Supermarkt Plus van Dijk voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

10.00 uur: Streetparade
Voor de ‘vroege vogels’ in de Herenstraat trekken, de aan het kindercorso Bloemencorsoweekend meewerkende, muziekkorpsen reeds voorbij aan de eerste belangstellenden. Dit jaar lopen er 4 korpsen mee waaronder Drumfanfare St. Cecilia Voorhout en Show & Marchingband Jong Flora Band uit Rijnsburg. 

10.05 uur: Optreden Shantykoor ’t Bollenhart 
Tegenover de grote tribune in de Herenstraat staan opnieuw de mannen van het Noordwijkerhoutse Shantykoor ’t Bollenhart opgesteld. Zij staan garant voor veel gezelligheid in afwachting van het kinder- en bloemencorso. Er kan zelfs een dansje worden gemaakt op het veilige midden van de doorgaans tumultueuze Voorhoutse verkeersader. 

10.00 – 10.30: Opstellen en jureren kindercorso
Deelnemers kunnen zich opstellen in het Kievitspark en de Dr. Kuyperlaan op aanwijzing van het comité. Loop niet allemaal achter het eerste korps aan, er zijn meerdere muziekkorpsen! 
Jurering kindercorso
De jury bekijkt en beoordeelt de versierde fi etsen, karren en
overige rijdende bloemversieringen alléén in het Kievitspark.
Er zijn prijzen beschikbaar in verschillende categorieën. Wie
onderweg aansluit kan dus geen prijs krijgen.


10.30 uur: Vertrek kindercorso vanuit de Dr. Kuyperlaan
Het kindercorso gaat vooraf aan het Bloemencorso van de Bollen streek met medewerking van Autobedrijf Schoonoord.
Sponsors: Belastica Voorhout en Voorhoutse bloemenkwekers 
Eindpunt: Bonekruidstraat bij de Emmaüsschool. Hier is voor alle deelnemers aan het kindercorso een herinneringsvaantje, drankje en een versnapering. De prijsuitreiking is om 13.00 uur in Cheers.

10.55 uur: Bloemencorso van de Bollenstreek
Het 76e Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt Voorhout binnen vanaf de Nagelbrug en gaat via de Herenstraat, Jacoba van Beierenweg, Schoutenlaan en Oosthoutlaan op weg naar Sassenheim.

De corsowagen van de gemeente Teylingen heeft als titel: Gravin van Holland: Jacoba van Beijeren.
 
Tijdens het corso lopen verschillende muziekkorpsen/-groepen mee waaronder Drumfanfare St. Cecilia Voorhout.

13.00 uur: Prijsuitreiking Kindercorso
In Cheers, Herenstraat 106 in Voorhout worden de prijzen van het kindercorso uitgereikt. Iedereen is daarbij van harte welkom.
E.H.B.O.-vereniging Voorhout is vandaag aanwezig. 

 
 

Share our website