Kindercorso/ bloemencorso (thema Celebrating memories)

Tijdschema doorkomst 75e Bloemencorso van de Bollenstreek:
11.06 uur Leidsevaart – KTS

11.10 uur Nagelbrug
11.16 uur Herenstraat – Tribune
11.22 uur Spoorwegovergang
12.18 uur Rotonde Rijksstraatweg
14.00 uur: Prijsuitreiking Kindercorso

Het grootste lentefeest trekt dit jaar weer door het mooie Voorhout. In dit voor de bloemencorso jubileumjaar zal de lange stoet van mooi opgetuigde praalwagens en luxe auto’s voor de 75e keer van Noordwijk naar Haarlem rijden. En als kers op de taart zal Het Bloemencorso van de Bollenstreek begin december worden bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.

Het thema van 2022 is: Celebrating memories.

Vrijdag 22 april 15:30 uur: Afhalen bloemenpakket voor kindercorso
Locatie: Grasveld bij NS-station

Op het NS terrein worden zoals ieder jaar de bloemen uitgedeeld voor het kindercorso. Dit gebeurt in samenwerking met de Voorhoutse kwekers en de Oranjevereniging Voorhout. Dit jaar gaat het echter op een andere manier. De kwekers leveren alleen bloemen aan van het veld, te weten: tulpen, narcissen en hyacinten.Iedereen die bloemen komt ophalen zal zijn of haar telefoonnummer. moeten opgeven. Na opgave zal een nummer worden toegekend dat gebruikt kan worden tijdens het kindercorso.

Wij bedanken de volgende sponsors voor de gegeven bloemen:
● Cok en Kay van Steijn
● Wil Boogaards
● Charles v.d. Vlugt
● Hedwig Damen
● Firma H.J. v.d. Slot
● Firma H.A. Zonneveld

De vlag- en bloemversiering langs de corsoroute in Voorhout is een initiatief van de Oranje Vereniging Voorhout. Deze bloemversiering wordt u aangeboden door Bloemenbedrijf H.J. van der Slot & Zn., Rijnsburgerweg 44A, Voorhout.

75e Bloemencorso van de Bollenstreek

Het is een feestdag! Wij vragen dan ook om zo veel mogelijk de vlag uit te steken vandaag, dan ziet Voorhout er nog mooier uit! De organisatie is zoals altijd in de vertrouwde handen van de Oranje Vereniging Voorhout. De Herenstraat is van 10.00 uur – 13.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

10.00 uur: De Corsotribune
Deze is belangeloos beschikbaar gesteld door de Oranje Vereniging Voorhout om ouderen en mensen die minder goed ter been zijn, genodigden, etc. een gratis zitplaats te kunnen
bieden om het corso te bewonderen. Reserveren is helaas niet mogelijk. Met dank aan Supermarkt Plus van Dijk voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

10.15 uur: Streetparade
Voor de ‘vroege vogels’ in de Herenstraat trekken, de aan het kindercorso Bloemencorsoweekend meewerkende, muziekkorpsen reeds voorbij aan de eerste belangstellenden. Dit jaar lopen er 4 korpsen mee waaronder Drumfanfare St. Cecilia Voorhout en Show & Marchingband Jong Flora Band uit Rijnsburg.

10.20 uur: Optreden Shantykoor ’t Bollenhart
Tegenover de grote tribune in de Herenstraat staan opnieuw de mannen van het Noordwijkerhoutse Shantykoor ’t Bollenhart opgesteld. Zij staan garant voor veel gezelligheid in afwachting van het kinder- en bloemencorso. Er kan zelfs een dansje worden gemaakt op het veilige midden van de doorgaans tumultueuze Voorhoutse verkeersader.

10.15 – 10.45: Opstellen en jureren kindercorso
Deelnemers kunnen zich opstellen in het Kievitspark en de Dr. Kuyperlaan op aanwijzing van het comité. Loop niet allemaal achter het eerste korps aan, er zijn meerdere muziekkorpsen!
Jurering kindercorso
De jury bekijkt en beoordeelt de versierde fi etsen, karren en
overige rijdende bloemversieringen alléén in het Kievitspark.
Er zijn prijzen beschikbaar in verschillende categorieën. Wie
onderweg aansluit kan dus geen prijs krijgen.

10.45 uur: Vertrek kindercorso vanuit de Dr. Kuyperlaan
Het kindercorso gaat vooraf aan het Bloemencorso van de Bollen streek met medewerking van Autobedrijf Schoonoord. Dit jaar lopen er 4 korpsen mee waaronder Drumfanfare St. Cecilia Voorhout en Show & Marchingband Jong Flora Band uit Rijnsburg. Sponsors: Belastica Voorhout en Voorhoutse bloemenkwekers Eindpunt: Bonekruidstraat bij de Emmaüsschool. Hier is voor alle deelnemers aan het kindercorso een herinneringsvaantje, drankje en een versnapering. De prijsuitreiking is om 14.00 uur in Cheers.

11.10 uur: Bloemencorso van de Bollenstreek
Het 75e Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt Voorhout binnen vanaf de Nagelbrug en gaat via de Herenstraat, Jacoba van Beierenweg, Schoutenlaan en Oosthoutlaan op weg naar Sassenheim. Bloemencorso van de Bollenstreek De corsowagen van de gemeente Teylingen heeft als titel: Herinneringen uit vroeger tijden Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Celebrating Memories’. De gemeente Teylingen heeft dit thema vertaald naar ‘Herinneringen uit vroeger tijden’. Op de wagen toont zij twee monumenten waarmee veel verhalen in de geschiedenis van onze dorpen verbonden zijn: de Ruïne van Teylingen en de Oude Toren. Het Slot Teylingen werd in de dertiende eeuw gebouwd om de doorgaande wegen te beschermen. Een bekende bewoonster was Jacoba van Beieren. Vanaf de Oude Toren wapperde in 1813 de vlag om het einde van de Franse overheersing te vieren. Die traditie is sindsdien in ere gehouden.

Muzikale medewerking in het Bloemencorso van de Bollenstreek:
• Drumfanfare St. Cecilia, Voorhout
• Show & Marchingband Amigo, Leiden
• Mainzer Ritter Gilde, Mainz Duitsland
• Marchingband Arnhem, Arnhem
• Samba Percussieband Dale Caña, Oss
• Evenementenband ‘t Is Keun’, Noordwijk

14.00 uur: Prijsuitreiking Kindercorso
In Cheers, Herenstraat 106 in Voorhout worden de prijzen van het kindercorso uitgereikt. Iedereen is daarbij van harte welkom.
E.H.B.O.-vereniging Voorhout is vandaag aanwezig.