Koningsdag

08.00 uur: Met vlag en wimpel een Koningsdagtaart winnen

Iedereen die vóór 08.00 uur in Voorhout de rood-wit-blauwe vlag  met oranje wimpel buiten hangt loot mee voor één van de 75 oranje  Koningsdagtaarten. Controle en loting door OVV-commissieleden  ontvangen hiervan bericht. De winnaars van de Koningsdagtaarten ontvangen deze in de ochtend thuis bericht dat ze gewonnen hebben. De taarten zijn gebakken door Echte Bakker Ammerlaan.

09.00-11.30: Uitreiken traktatie, want iedereen die jarig is mag trakteren  Ook in de middag van 14.00-15.45 uur. OP = OP! De koning viert vandaag zijn verjaardag, dus wij trakteren.  Alle kinderen in Voorhout ontvangen op hun basisschool een traktatiespelkaart. Afhalen van de traktatie is alleen mogelijk op Koningsdag in de  Oranjekraam op het Raadhuisplein. Ook de kinderen die in Voorhout wonen, maar daarbuiten naar een basisschool gaan, kunnen de traktatie- spelkaart afhalen in de Oranjekraam.

Laat uw auto thuis, er is geen parkeerruimte. Kom alstublieft lopend of met de fiets. Op de parkeerplaatsen van de Jacoba van Beierenhof (bij de Albert Heijn), het Raadhuisplein en de Schoutenlaan zijn absoluut géén parkeerplaatsen beschikbaar. Ook niet voor laden en lossen voor de Jeugdvrijmarkt. Parkeren is alleen mogelijk op het NS-parkeerterrein. Albert Heijn is open, maar beperkt bereikbaar.

09.00 uur: Jeugdvrijmarkt De Oranje Vereniging Voorhout geeft aan de kinderen van Voorhout graag de gelegenheid om hun 2e hands spulletjes voor een schappelijk prijsje van de hand te doen. Elk jaar weer is het een prachtig gezicht  en een mooie gezellige boel op en rond het Raadhuisplein. Zeker als het weer een beetje meewerkt. Heel Voorhout ontmoet elkaar op de jeugdvrijmarkt en zo hoort het ook.

Het is gezellig en dat blijft het ook als we de volgende spelregels volgen:

1. Het vrijmarktterrein is niet vóór 07.00 uur beschikbaar.

2. Aan- en afvoer van de spullen per auto is niet mogelijk.

3. De jeugdvrijmarkt sluit uiterlijk om 12.15 uur.

4. Handel door volwassenen is onder GEEN beding toegestaan.

5. Geen plaatsen innemen buiten het aangegeven gebied.

6. Loterijen uitsluitend met vergunning.

7. Geluidsinstallaties/mechanische muziek zijn niet toegestaan.

8. Bereiden en verkoop van etenswaren alleen met vergunning  

en volgens de regels van de keuringsdiensten.

9. Het is verplicht het eigen afval op te ruimen.

10. Aanwijzingen van het comité altijd opvolgen.

En dan:  JEUGDVRIJMARKT…HARTSTIKKE LEUK!


09.30 uur: Officiële ontvangst op het Bestuurscentrum

Ontvangst van gedecoreerden en genodigden ter gelegenheid van Koningsdag. Parkeren voor de ontvangst  is uitsluitend mogelijk op het NS-parkeerterrein.

9.30 uur: optreden van Salsa dans- en Balletschool Voorhout.  

Deze wordt uitgevoerd door de kinderballetgroep.  


9.45 uur: Start muzikale optreden met een frans tintje.  

Door harmonieorkest van St.Cecilia onder leiding van dirigent Paul Martens.  
 

2 / 2
10.00 uur: Aubade vóór het Bestuurscentrum op het Raadhuisplein

De aubade wordt namens Koning Willem Alexander in ontvangst genomen door burgemeester Carla Breuer en wethouder Elsbeth Koek. De aubade  wordt muzikaal begeleid door St.Cecillia en onder- steund door leden van diverse Voorhoutse koren. Na een korte toe- spraak door burgemeester Carla Breuer wordt de aubade afgesloten met ‘Het Wilhelmus’. De liedteksten worden ter plekke uitgereikt ten einde mee te kunnen zingen. Wij hopen ook dat u dat  ‘met luide stem en uit volle borst’ doet.


10.30 uur: St. Cecilia zal nog een aantal nummers spelen na afloop van de aubade.  

Koffie met koek en limonade

De Oranje Vereniging Voorhout houdt ook op Koningsdag de traditie in ere. Iedereen is van harte uitgenodigd voor een kopje koffie met koek en voor de jeugd is er limonade in de Oranjekraam.


12.15 uur: Sluiting Jeugdvrijmarkt

De Jeugdvrijmarkt sluit om 12.15 uur rond het Bestuurscentrum en op het Raadhuisplein.

Het is verplicht het eigen afval op te ruimen.


Vandaag niet parkeren op het parkeerterrein van Albert Heijn, Jacoba van Beierenhof en Klaproos i.v.m. het Koningsdagfeest voor de kinderen. De parkeerplaatsen zijn vanaf 18.00 uur weer beschikbaar.  De wegsleepregeling is hierbij van kracht en zal worden toegepast.


13.30-16.30: Thema spelmiddag: “Frankrijk”  

Op het Raadhuisplein en op de parkeerplaatsen van de Klaproos en Jacoba van Beierenhof.  

Dit jaar is er van alles te beleven en het heeft allemaal met het land Frankrijk . De activiteiten hebben allemaal een feestelijk frans tintje. Bijvoorbeeld Eifeltoren spel (ringwerpen), Jeu de boules, baguette spel en springen op een Stormbaan.  Rijd een rondje in de Franse trein express  en kom kijken en mee dansen in muzikale Franse sfeer.  


Met de op de basisschool uitgereikte stempelkaart kun je gratis deelnemen aan het spelprogramma “Frankrijk”  Kinderen uit Voorhout die naar een basisschool buiten Voorhout gaan kunnen hun deelnemerskaart afhalen bij de OVV-kraam op het Raadhuisplein. Doe mee en maak je stempelkaart vol met één van de volgende spellen: baret gooien,  croissant sjoelen, Arc the triomphe spel , etc.

Heb je aan zes of meer spellen meegedaan en je kaart laten afstempelen, dan mag je de deelnemerskaart inleveren bij de OVV-kraam. Je ontvangt dan een attentie. OP = OP!

De middagactiviteiten zijn mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van de bewoners en ondernemersvereniging van de Jacoba van Beierenhof en Albert Heijn en bewoners van  

de Klaproos, waarvoor onze hartelijke dank.


De ‘Crew’, de medewerkers van de Oranje Vereniging Voorhout, herkent men aan witte OVV-shirts. De Voorhoutse IJsclub, EHBO Voorhout en andere vrijwilligers verlenen  assistentie.  


13.30 uur : Opening door de voorzitter Kees van Rijk van Oranje Vereniging Voorhout. Hierbij zal een frans tintje bij zitten.  

13.30-16.30: Meerdere keren optreden Cocktail Nuts trio op.  

13.30-16.30: Have Fun Events Springkussens stormbaan en een kleine  

springkussen geschikt voor de kleine kinderen


13.30-16.30: Rondritjes rijden met de Franse Trein Express

Maak een ritje met de trein rond het Bestuurscentrum. Kaartjes zijngratis verkrijgbaar bij de kassa. Het aantal ritten is beperkt. Instappen op kaartvolgnummer en OP = OP!


16.30 uur: Sluiting Themamiddag: “Frankrijk”
  
  
 
 
 
Share our website